Lisp :P

Skrivet den 2009-09-22 @ 19:44:36

Men så där nu har jag tid att skriva blogg eller egentligen har jag inte de, men jag skapade mig tid, så nu har jag det :P. jag var då i lilla oskarshamn i helgen (ja de är litet, de är bara att erkänna).. de var mycket roligt faktiskt. orkar inte gå in på detaljer, haha :P..

men jo jag håller egentligen på att programmera i lisp, men vi säger att jag gör de ändå :P. kan ju faktiskt vissa en funktion som jag och typ resta av klassen har gjort i lisp.. (det var en övnings uppgift)

Funktion:
(defun finns-bokstav? (n lista) (cond ((endp lista) '())
((eq (first lista) n) t)
((finns-bokstav? n (rest lista)))))

Kör exempel:
CG-USER(2): (finns-bokstav? 'a '(a b c d e f))
T

CG-USER(2): (finns-bokstav? 'a '(b c d e f g))
NIL

Denna funktion tittar om en viss bokstav (denna gång a) finns in en lista, om den gör de så retuneras T (som är sant) eller om den inte gör de NIL (som är falskt).

Så de är sånt vi håller på med nu i Programmering i lisp. och de så programspråket ser ut också.

Men ni får har de så bra. ska fortsätta programmera nu -_- :P.


"I believe the wind is you
I believe that you are near
and the memmories flashes by
I've got no fear"




Vanor och projekt

Skrivet den 2009-09-13 @ 18:48:28

Nu har de gått ännu en vecka och jag kan igen skriva i min blogg :)...  Jag har antigen inte tid att skriva i bloggen eller så börja de bli en vana att jag faktiskt skriver i den typ på söndagar.. Tanke på vanor isig så har jag faktiskt börja få in vanan att jag diskar minst en gång om dagen och på de sättet slipper stora disk-högar :P.. jag har också börja fått in vanan att faktiskt plugga minst 1 timme om dagen efter skoltid. Vanor jag skulle behöva öva upp är väll att gå lägga sig relativt tidigt och faktiskt gå upp relativt tidigt också, så att man slipper stressa till universitetet xD..

Jag har också tänkt att jag faktiskt ska börjar starta ett projekt där jag ska börja lära mig göra bättre och godare mat, att jag ska kunna göra mer avancerade maträtter, att jag inte ska äta pasta och pommes med tillbehör mer än två veckor :P

De var allt från mig denna gång, vi hörs och ha de bra alla läsare..


"Yeah you walk with me when dark is near
And you raise me up and you kill my fear
All I need is what I get from you"


En vecka :)

Skrivet den 2009-09-06 @ 18:58:36

Ja nu har de gått en hel vecka sen jag flyttade in i min lägenhet. De har faktiskt hänt en heldel bara under denna vecka, helt sjukt faktiskt. Men om jag tar upp de som jag tycker är mest intressant så är första att jag har varit i TV allstå jag har varit med i TV. De är så här att under onsdagen på kalas (de är ett evenemang för att välkommna alla som har kommit in på linköpings universitet) när vi skulle ställas oss i kö, så frågade en reporter mig och dem jag gick med om någon ställde upp på en intervju, och jag då sa ja. Han var från tv4s lokala nyheter linköping.

här är en länk till nyheterna senare den kvällen och intervjuen är i slutet. http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/linkoping?videoId=1.1181194&renderingdepartment=2.41382 . ska säga de här också. jag sa en "dum" öl kommentar som jag helt enkelt får leva med. Så jag säger så här. JAG DRICKER VARKEN ÖL,CIDER ELLER NÅGON ANNAN SOTS ALCOHOL.

Jag har också fått ett minimum av sömn i igårnatt (lördagsnatt), för att då gick brandlarmet i trapphuset, så då fick man gå upp och gå ut och helt enkelt vänta tills brandkåren kom. Orsaken till att larmet gick, kunde ha varit att en personen hade rökt i trapphuset eller att någon full j*vel hade tändaren under brandlarmet.

Men på lördagen så har jag faktiskt också, tagit upp en massa saker till vinden, så nu är skåpen rensade på "skräp" :P. Kan också tilllägga att jag trivs jättebra i min lägenhet :) (för alla som undrar :P).


"You can't kill the metal
The metal will live on...
...Punk-rock tried to destroy the metal, but metal was much too strong
Techno tried to defile the metal, but techno was proven wrong"